Skip to main content

Politie voert acties

By 17 februari 2022januari 17th, 2024Uncategorized

Vanaf donderdag 17 februari 2022 zal de politie actie gaan voeren en geen actieve begeleiding meer verzorgen ten behoeve van de werkzaamheden van de gerechtsdeurwaarders.

Van der Vleuten & Van Hooff Gerechtsdeurwaarders delen de mening van Karen Weisfelt, directeur Koninklijke Beroepsgroep van Gerechtsdeurwaarders, die aangeeft: “Wij begrijpen dat de politie actievoert en zo probeert hun eisen ingewilligd te krijgen, maar met deze actie wordt het ten uitvoer leggen van een uitspraak van de rechter onmogelijk gemaakt, en dat gaat wat ons betreft te ver. Uit eerdere acties herinneren wij ons nog de situaties van ernstige overlast waarin niet kon worden ontruimd.” 

Het is nog niet duidelijk hoelang de actie duurt. Er is een noodoplossing, namelijk de burgemeester aanschrijven en om zijn aanwezigheid verzoeken. In het verleden is dit door ons gedaan, echter ook de burgemeesters weigerden om bijstand te verlenen. Of dat nu anders zal zijn is de vraag, mocht het nodig zijn dan zullen wij opnieuw de burgemeester van de desbetreffende gemeente aanschrijven en om bijstand verzoeken.