Steeds meer Nederlandse gezinnen gaan gebukt onder een hoge schuldenlast. Het aantal gezinnen dat zich in deze situatie bevind neemt niet meer toe, maar de hoogte van de schuldenlast wel. De overheid is één van de grootste schuldeisers. Daarom heeft Staatssecretaris Klijnsma de Rijks-incasso opgedragen gegevens tussen de diverse rijksinstanties uit te wisselen om het oplopen van schulden te voorkomen. Daarnaast is volgens de Staatssecretaris persoonlijk contact met deze groep mensen een essentieel onderdeel van de oplossing.

Wij komen deze problematiek in onze dagelijkse praktijk steeds meer tegen in Noord-Holland en ook in Den Helder en IJmuiden. Vrijwel dagelijks hebben wij contact met de diverse instanties (schuldhulpverleners, bewindvoerders, etc.). Mensen met schulden wachten vaak lang om oplossingen te vinden. Naast de complexiteit is er ook de schaamte om de schulden aan te pakken.

Zowel de schuldeiser als de schuldenaar zijn gebaat bij het voorkomen van onnodige schuldoploop. Communicatie en bereikbaarheid zijn daarin heel belangrijk.

Daarom hebben wij besloten om met een geheel vrijblijvend inloopspreekuur te starten. Op deze manier kunnen wij ook een bijdrage leveren aan de communicatie tussen onze opdrachtgevers en mensen die hun schuldenlast willen verminderen.

Wij zetten graag op donderdagavond op afspraak voor u onze deuren open voor degene die daar interesse in hebben. U kunt ons in Den Helder vinden aan de Middenweg 168 B (City House) en in IJmuiden aan de Lariksstraat 35.