Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Startersdag Schagen 12 november

By | Uncategorized

Startersdagen.com organiseert in samenwerking met Rabobank Kop van Noord-Holland, de gemeenten Schagen, Den Helder, Hollands Kroon, Texel en Interpolis op maandag 12 november een gratis startersdag bij het Regius College te Schagen. De inspirerende avond bevat veel informatie en kennis over beginnend ondernemerschap en is bedoeld voor oriënterende starters, starters en eigenaren van een bedrijf tot ongeveer drie jaar oud en de succesvolle start-ups die een volgende stap willen maken.

Het programma bestaat uit plenaire kennisdeling, een startersmarkt om vragen te stellen, diverse seminars en workshops en een inspiratiesessie.

Van der Vleuten & van Hooff gerechtsdeurwaarders & incasso is als kennispartner aanwezig om (startende) ondernemers alles te vertellen over debiteurenbeheer, incasso en juridische zaken. Andere aanwezige kennispartners zijn Rabobank Kop van Noord-Holland, Notaris Verhoeks, Omnyacc Den Helder en vele vele anderen.

Het evenement begint om 17:30 en zal duren tot ongeveer 21:30. Kijk voor het hele programma op de website van Starterdagen.com.

Spreekuur augustus

By | Uncategorized

Elke donderdagavond staan wij u graag te woord tijdens ons vrijblijvende inloopspreekuur. Onze welverdiende vakantie is nu ook aangebroken en derhalve zullen er in de maand augustus GEEN inloopspreekuren kunnen plaatsvinden.

Overdag staan wij u natuurlijk graag bij met raad en daad, u kunt ons daarvoor tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 0255 51 57 12 (kantoor IJmuiden) of 0223 61 08 59 (kantoor Den Helder).
Ons eerstvolgende inloopspreekuur is op 6 september.

Wij wensen u tevens een fijne zomervakantie toe.

Juridis

By | Uncategorized

Van der Vleuten & van Hooff is de samenwerking met Yuridis aangegaan. Yuridis is een nieuw initiatief van OmniLegal en de Nederlandse Belangenvereniging voor Gerechtsdeurwaarders. Het is de missie van Yuridis om incasso- en deurwaardersdiensten voor een brede groep toegankelijker en makkelijker te maken. Dit voor mensen die waarschijnlijk niet dagelijks met onbetaalde facturen of een (dreigend) juridisch conflict te maken hebben. Yuridis helpt met heldere adviezen, toegankelijke service, digitale oplossingen en transparante dienstverlening.

Yuridis is 7 dagen per week bereikbaar en biedt handige tools op het gebied van incasso en juridische oplossingen. Neemt u eens een kijkje op yuridis.nl.

‘Je recht halen is voor velen niet te betalen’

By | Uncategorized

Waar de rechtspraak voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn, zorgen de hoge kosten er juist voor dat mensen afzien om de stap naar de rechter te maken.

Reden voor de voorzitter van de Raad voor de rechtspraak om voor verlaging van de griffierechten te pleiten.

Lees het hele artikel hier.

Explootvrije dagen 2018 en gewijzigde openingstijden

By | Uncategorized

In de wet staat bepaald dat een gerechtsdeurwaarder op bepaalde dagen geen exploot mag doen. Daarnaast worden er jaarlijks bij Koninklijk besluit dagen aangewezen waarop door de gerechtsdeurwaarder geen exploot mag worden gedaan.

In de Algemene Termijnen Wet en het Koninklijk Besluit zijn de volgende explootvrije dagen voor 2018 vastgesteld:

– 30 maart 2018 (Goede vrijdag);
– 1 en 2 april 2018 (1e en 2e Paasdag);
– 27 april 2018 (Koningsdag)
– 5 mei 2018 (Bevrijdingsdag);
– 10 en 11 mei 2018 (Hemelvaart en brugdag);
– 20 en 21 mei 2018 (1e en 2e Pinksterdag);

Op bovengenoemde dagen is het voor een gerechtsdeurwaarder niet toegestaan om een exploot uit te reiken of een ambtshandeling te doen. Wij  adviseren u om hier rekening mee te houden indien u een opdracht aan ons wilt verstrekken.

Tevens zijn wij de komende periode gesloten op de volgende dagen:

– 30 maart 2018 (Goede vrijdag);
– 2 april 2018 (Tweede Paasdag);
– 10 en 11 mei 2018 (Hemelvaart en brugdag);
– 21 mei 2018 (2e Pinksterdag)

Open Deurwaarders Dag 2018

By | Uncategorized

Op donderdag 5 april a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur stellen wij letterlijk de deuren van onze kantoren open voor een breed publiek tijdens een “Open Deurwaarders Dag“. Dit bevordert de transparantie en geeft ons de mogelijkheid uitleg te geven over de positie van de gerechtsdeurwaarder in het rechtsbestel en de wijze waarop we inhoud aan ons ambt geven.

 

Manifest Eerlijke Griffierechten

By | Uncategorized

Vandaag is het Manifest “Eerlijke” Griffierechten aangeboden aan de pers en de politiek.

Wij staan volledig achter de inhoud van dit manifest. Al langere tijd maken wij ons zorgen over de toegang naar de rechtspraak. Door de verhoging van de griffierechten die de overheid enkele jaren geleden heeft doorgevoerd, twijfelen met name de ZZP-er, MKB-er en particulier of zij hun vorderingen nog wel aan de rechter moeten voorleggen. Zo dient voor de behandeling van een schuld van € 600,00 aan de Rechtspraak een bedrag van € 476,00 over gemaakt te worden. Uiteindelijk zal de vordering daarmee worden verhoogd.

klik hier voor het manifest.