Skip to main content

Incasso Cowboys aangepakt

By 18 februari 2021maart 31st, 2022Uncategorized

Demissionair minster Dekker van Rechtsbescherming komt met een wetsvoorstel waarmee er een verplicht register komt voor incassobureaus. “er moet een wet komen die het kaf van het koren scheidt.” Aldus de bewindsman. “zodat de cowboys die mensen nog verder de problemen in helpen uit de sector worden gedrukt.”

Wij juichen dit besluit van harte toe. “iedereen die een incassobureau wil beginnen, kan dat nu doen. Als je kijkt naar de branche zijn er veel bedrijven die op een goede en menselijke manier werken. Maar er zitten er ook bij die mensen nog verder in de put duwen, door het rekenen van verborgen en verboden kosten maar ook door te dreigen en te intimideren”. Tot op heden kunnen dergelijke bedrijven zich gewoon incassobureau blijven noemen. Het verplichte register moet daar verandering in brengen.