Skip to main content

KBvG pleit voor inzage gerechtsdeurwaarders in bankgegevens

By 25 oktober 2019Uncategorized

De KBvG, de beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, heeft gereageerd op de internetconsultatie Besluit verwijzingsportaal bankgegevens. De KBVG heeft daarbij onder meer aangegeven dat naast een centrale bevragingsmogelijkheid om te achterhalen bij welke banken een schuldenaar bankiert, door de minister terecht reeds opgemerkt, dat ook inzage in saldi noodzakelijk is. Inzage in de saldi voorkomt namelijk dat er een bankbeslag wordt gelegd waarvan de kosten hoger zijn dan het bedrag dat kan worden beslagen. Dat is immers een situatie waarbij noch de schuldeiser, noch de schuldenaar is gebaat. De KBvG pleit daarom voor voor aansluiting van de gerechtsdeurwaarders op het verwijzingsportaal.

Wij als Van der Vleuten & van Hooff zijn benieuwd of deze mogelijkheid er in de toekomst ook daadwerkelijk zal komen.

Via KBVG.nl

Vab der vleuten en van hooff logo

De vestiging in Den Helder gaat verhuizen.
Met ingang van 1 januari 2023 is ons nieuwe adres aldaar:

Bernhardplein 75, 1781 HK Den Helder
Het postadres, telefoon- en faxnummers blijven ongewijzigd.